OTTHONDesign - HUNGEXPO

Bővebb információ: otthondesign@hungexpo.hu


OTTHONDesign 12. OTTHONTEREMTÉSI SZAKKIÁLLÍTÁS
2024. ÁPRILIS 10-14.

A közép-kelet európai régió kiemelkedő építőipari, épületgépészeti és lakberendezési fórumán idén több mint 450 kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait, újdonságait. A kiállítói kínálat megtekintése mellett számos szakmai konferencián, bemutatón, előadáson vehetett részt mindazon érdeklődő, aki a kiállítási csokor ideje alatt kilátogatott a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központba.  

Az első napon ünnepélyes megnyitó keretében Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd beszédet mondott Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár. A megnyitó keretében kerültek átadásra a CONSTRUMA Díjak.

Az idén 12. alkalommal megrendezett OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás fő üzenete volt, hogy „legyen a lakberendezés játékos önmegvalósítás”. Ehhez kapcsolódott a Lakberendezők Országos Szövetsége DESIGNKockák című minienteriőrökbe rendezett megjelenése, a Magyar Design stand, amelyen minienteriőrökben mutatták be fiatal tervezők lakásbelsőit, valamint a FABUNIO Wood Like After és Ezerszínű fa Extra – JÁTÉKTÉR című kiállítása, amelyet sokan kerestek fel.
A Szőnyegtervezők Társasága Egyesület pályázatának eredményét is az OTTHONDesign kiállításon hirdették ki, és be is mutatták a fődíjas HEXAMO amőba játékcsaládot.

Az OTTHON Design idén is számos szakmai programnak, kerekasztal beszélgetésnek, fórumnak adott helyet. A részvevők visszajelzései alapján kiemelkedően jól sikerült a Kőfaragó Konferencia és a LOSZ Kerekasztal beszélgetései, valamint a Szőnyegtervezők Társasága „Zöld alternatíva a textiltervezésben” című szakmai beszélgetése.

Az idei 42. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás fő üzenete a minőség és a fenntarthatóság volt, ez állt a kiállított termékek és szolgáltatások fókuszában, és ehhez kapcsolódtak a szakmai programok, amelyek – ezúttal is – a kiállítás első három napjára koncentrálódtak. Kiemelkedő érdeklődés kísérte a CONSTRUMA fővédnöke, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége által szervezett ágazati konferenciát, melyen az építőanyag gyártókon és forgalmazókon kívül az iparág számos fontos szereplője is részt vett.
A különböző építőipari szakmákat mutatta be a Tudásépítő Team által szervezett programsorozat, amelyen ácsok, burkolók, kőművesek és festő-mázolók mutatták be saját szakterületüket. Itt tartották a Magyar Építész Kamara továbbképzését építész kamarai szakmagyakorlók részére és ugyancsak a CONSTRUMA adott otthont a Budapest és Pest Vármegyei Mérnöki Kamara továbbképzésének.
A CONSTRUMA Kerten rendezte a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége a XII. Magyar Kertépítő Versenyt, amely látványos és népszerű volt a látogatók körében.  


OTTHONDesign

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓ

A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor meghatározó kiállításán a konyhatechnológiától a fürdőszobán át a nappaliig minden megjelenik, ami a lakásbelső kialakításához szükséges lehet.

A kiállítást tematizáltan, főbb témakörökre bontva helyezzük el:

Konyha: konyhabútor, konyhatechnológia

Fürdőszoba: szaniter, hidegburkolat & wellness

Bútor: melegburkolat, lakásvilágítás, kandalló, lakberendezés, design

A tematizált elrendezés segíti a látogatók tájékozódását és kísérő programjaiban is több lehetőséget kínál.

A kiállítás fókuszában a fenntarthatóság és energiahatékonyság áll, ami ma már elsődleges szempont otthonunk kialakítása során. Az energiatakarékos berendezések, fényforrások, fűtési megoldások, okos otthonok mellett sokat tehetünk ezért a megfelelő belső tér kialakításával is.

Az OTTHONDesign nagy hangsúlyt fektet mind a lakberendezési trendek, mind a hazai design kultúra bemutatására. A Lakberendezők Országos Szövetségének közreműködésével minden évben rendkívül impozáns, lakásbelsőt imitáló enteriőrben tekinthetik meg a látogatók a legújabb lakberendezési megoldásokat, színeket, stílusokat.

A MAGYAR DESIGN stand kiállítási anyaga pedig egy teljes év designterméséből áll össze, számos alkotás itt debütál. Minden évben több tucat designernek ad lehetőséget a stand a bemutatkozásra, ezáltal pedig lehetőséget teremtve a hazai design kultúra fejlesztésére is.

A kiállítás szakmai részét erősíti a FABUNIO – Magyar Fa- és  Bútoripari Szövetség által szervezett konferencia és egyéb szakmai program, bemutató is, melyen keresztül a hazai bútorgyártás, bútortervezés és képzés is figyelmet kap.

A Kőfaragók és Műkőkészítők Vállakozók Országos Ipartestülete részvétele és gyakorlati bemutatója mellett minden alkalommal szakmai konferenciával is csatlakozik a rendezvényhez.