Magyar Design 2020

Magyar Design 2020

Helyszín: A pavilon 109-110A

A MD stand idén külsejében megújulva, de küldetését tekintve változatlanul, mint eddig is minden évben, igyekszik bemutatni az utóbbi év magyar design termését, a diplomamunkáktól kezdve néhány prototípuson át a megvásárolható, megrendelhető termékekig. Ezzel egyfelől láthatóvá teszi az aktuális design trendeket, másfelől pedig egy egyedi kínálattal várja az érdeklődőket.

A fenntarthatóság, a környezet védelme és a megnövekedett alkalmazkodási igény, amely az életszemlélet és az életmód megváltoztatására irányul, továbbra is a tervezők figyelmének középpontjában áll. Ennek több megnyilvánulása figyelhető meg:

  • a hosszú távra tervezés: tartós, minőségi anyagok használata, variálható, továbbfejleszthető darabok,
  • a legújabb, környezetkímélő technológiákra alapozott megoldások,
  • vagy éppen a hagyományos környezetkímélő anyagok használata,
  • általánosságban pedig az egyszerűség, a lényegre törő funkcionalitás, a sallangmentesség jellemzi a darabokat.

Mint a nemzetközi trendeknél, nagy világmárkáknál is megfigyelhető, az itt bemutatott tárgyak esetében is egyre gyakoribb a személyre szabhatóság; elsősorban a kisszériás daraboknál jellemző, hogy a tervezők különböző opciókat kínálnak fel, hogy a kiválasztott darab minél inkább megfeleljen a vásárló igényeinek, stílusának.

Idén a kék szín dominál a standon, hisz ez az év színe, és mint ilyen, mindig meg is jelenik a lakberendezési trendekben is. Ilyen trendnek mondható még – a divatvilágban is megfigyelhető – geometrikus minták használata, ami az idei kiállításon tapétán és lakástextileken is megjelenik.

A stand a személyes találkozások helyszíne is: tervezők, érdeklődők, potenciális partnerek és vásárlók beszélgethetnek, inspirálódhatnak együtt.

Több magyar designmárka, pl. Plydesign, Shelfie önálló kis standon várja a vásárlókat a MD stand közvetlen szomszédságában, ezzel is növelve a magyar dizájndarabok kínálatát.

A fotókat Glázer Attila készítette