Magyar Design Archiv

 MAGYAR DESIGN 2016

 

MAGYAR DESIGN ELŐSZÖR A DESIGN HÉT 2016 PROGRAMJÁN

Két, az OTTHONDesign-on immár hagyományos, tavaszi MAGYAR DESIGN tárlat között, először a Design Hét-en, bepillantás a legújabb, készülő magyar designbútorok anatómiájába!
A kiállítás lehetővé teszi, hogy a tavaszi számvetés mellett, félidőben is találkozhasson a közönség a tervezőkkel és munkáikkal. Idén a Design Hét „Anatomy“ tematikájához kapcsolódva, a bútorok és tárgyak részleteikben is feltárulkoznak, jobban megismertetve ezáltal az alkotók gondolatmenetét, a kivitelezés részletekbe menő igényességét. A kiállítóhely része egy műhely is, ahol az eszközök és gépek tovább segítik a megmunkálás folyamatának megértését.

A PDSIGN stúdiójában az érdeklődők akár részleteiben is megtekinthetik CODOLAGNI, Kerékgyártó András, a MOHA design és a PDSIGN munkáit.

A tervezők együttműködése nyomán az eltérő formanyelven megfogalmazott tárgyak kommunikálnak egymással, kontextusba helyezik egymást, és egybehangzóan bizonyítják, hogy van MAGYAR DESIGN!

Programunk a Design Hét Budapest 2016 eseménysorozat hivatalos része.

Kövesd az eseményt a Facebookon!

2016. április 6-10. HUNGEXPO

G pavilon 305A stand - Kiállítóhely és egyben szakmai társalgó

Az OTTHONDesign kiállítás iránymutató szerepének megfelelően a látogatók idén is - immár ötödik alkalommal - találkozhattak a hazai bútor- és berendezésitárgy legújabb darabjaival  a MAGYAR DESIGN standon.

E tárlat keretében eddig több mint hatvan tervező és designerstúdió kapott lehetőséget a bemutatkozásra, és ez a lista 2016-ban további, közel kéttucatnyi tervező nevével bővült. Az OTTHONDesign lakberendezési szakvásár részeként megjelenő Magyar Design stand 180 négyzetméterén kiállított darabok között egyaránt szerepelnek egyetemi évközi és diplomamunkák, amelyek meghatározott szempontrendszer mentén születtek; prototípusok, amelyek még gyártás előtt állnak; továbbá már rendelhető vagy akár meg is vásárolható kisszériás termékek, sőt kollekciók is.

A hazai tervezők munkáira fókuszáló Magyar Design kiállítás fontos vállalása az iránymutatás és a szemléletformálás. A gyakran merész és formabontó alkotásokon keresztül érzékelhetővé válnak a legújabb trendek, a tervezőket foglalkoztató gondolatok, és a konkrét leírásoknak köszönhetően megismerhetők a tervezői koncepciók, valamint a tárgyak „születésének” folyamata is.

A Magyar Design kiállítás alapvető célja, hogy olyan fórumot hozzon létre, ahol egymásra találhat tervező és lehetséges gyártó, forgalmazó, a darabokat enteriőrbe álmodó szakember, és nem utolsósorban a felhasználó, a vásárló, a designt kedvelő közönség, továbbá hogy a designszemléletet közelítse a mindennapi élethez. Ehhez az OTTHONDesign mint lakberendezési szakvásár kiváló atmoszférát, míg a Magyar Design stand, idén először, egy beszélgetésekre kialakított találkozási pontot, amolyan „designtársalgót” is kínál. Az érdeklődők megismerhetik itt a tervezőket, de a társalgó lehetőséget biztosít szakmai találkozók szervezésére és befogadására is. A kiállítás évről évre bizonyította, hogy tervezői kreativitásból és igényességből nincs hiány itthon, így e designseregszemle megérdemelten vívta ki mind a szakma, mind a széles nagyközönség elismerését. 

2016-ban MAGYAR DESIGN - Nemzetközi sikerek címmel került sor szakmai beszélgetésre a MAGYAR DESIGN társalgóban.

A beszélgetésről és résztvevőiről bővebben...

A 2016-os MAGYAR DESIGN STAND RÉSZTVEVŐINEK LISTÁJA.

A tervezőkkel a   készített interjúsorozatot.

MAGYAR DESIGN 2015

A 2015. évi Magyar Design standról a fotókat Glázer Attila készítette.

A MAGYAR DESIGN STANDON 2015-BEN MEGJELENT TERVEZÕK LISTÁJÁÉRT KATT IDE.

A tervezőkkel a   készített interjúsorozatot, melyeket az alábbi linkeken olvashat:

MAGYAR DESIGN STAND 2014

MAGYAR DESIGN STAND 2014


TERVEZŐI MUNKÁK A MAGYAR DESIGN STANDON 2014-BEN

MAGYAR DESIGN STAND 2013

MAGYAR DESIGN STAND 2012