OTTHONDesign 2018. április 11-15.

Írd be a naptáradba már most!
Számítunk Rád, mi már gőzerővel készülünk!


AKTUÁLIS! MAGYAR DESIGN A keretein belül

A designerek október 13-15 között a Heinrich Udvar kreatív miliőjében, a PDSIGN stúdióban várják az érdeklődőket. Az érdeklődők közelebbről is megtekinthetik a design tárgyakat, a műterem életét, valamint kipróbálhatják, belehelyezkedhetnek különböző stílusú terekbe, sőt egy profi fotós segítségével meg is örökíthetik az általuk életre keltett kompozíciót.

Bővebb információ és sajtóközlemény: 
ITT


CONSTRUMA 2017 – Lendületben

Kiállítók és látogatók egyaránt elégedetten távoztak a vasárnap zárult 36. Construmáról. A kelet-közép-európai régió legnagyobb otthonteremtési és építőipari kiállítási csokrát a tavalyinál is többen, csaknem 60 ezren tekintették meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Különösen sikeres volt az első építőipari állásbörze, amellyel a Hungexpo az iparág egyik égető problémájára reagált a maga eszközeivel.  Bővebben: ITT


OTTHONDesign 2017 - VISSZATEKINTÉS

A lakberendezés és design téma ezúttal is már csak két pavilonban fért el. A nappalitól a fürdőszobáig, a burkolattól a kandallóig szinte mindent megtalálhattak a látogatók, ami a lakásbelső kialakításához szükséges lehet. A KONYHA témakör külön pavilonban helyezkedett el, bemutatva a legújabb konyhatechnológiai trendeket. A hazai designtervezés legújabb irányzatait, fiatal tervezők munkáit tekinthették meg a MAGYAR DESIGN standon, míg a DOWNLOAD DESIGN KID standján olyan egyedi tervezésű, fiataloknak szóló design bútorok kerültek bemutatásra, melyek tervei ingyenes letölthetők és akár el is készíthetők. És immár hagyományosan ingyenes lakberendezési tanácsadás is volt a Lakberendezők Országos Szövetségének tagjainak közreműködésével.
Tekintse meg kiállítóink listáját ITT!

        

MAGYAR DESIGN 2017

Az OTTHONDesign kiállítás iránymutató szerepének megfelelően a látogatók 2017-ben is találkozhattak fiatal magyar tervezők legújabb munkáival a MAGYAR DESIGN standon. A szakmai és nagyközönség olyan tervezői munkákkal találkozhatott, amelyek egyszerre képviselik az aktuális trendek szellemiségét és adnak kézzelfogható, akár megvásárolható példákat. Bővebben: ITT

Középpontban: design és innováció

A kiállítás a kezdetektől törekszik a legújabb hazai design trendek bemutatására, színvonalas termékkörök megjelenítésére. Az OTTHONDesign kiállításon egyre több gyártó és nagy márka képviselteti magát bemutatva legújabb fejlesztéseit.

TELTHÁZ! Közel 700 kiállító, több, mint 20 000 m2.

Páratlan év lévén, ismét csatlakozott a HUNGAROTHERM kiállítás is a csokorhoz. Így az építőipar (CONSTRUMA), a lakberendezés, design (OTTHONDesign), kerttervezés, kertápolás (CONSTRUMA KERT), megújuló energia (RENEO) témakörök az épületgépészettel együtt teljeskörűen lefedték az otthonteremtés kínálatát.

Az idei év újdonságai:

  • JÖVŐ OTTHONA projekt, okos otthonok - bővebben: ITT
  • CONSTRUMA-RANDSTAD ÁLLÁSBÖRZE - bővebben a CONSTRUMA MAGAZIN 36. oldalán olvashat erről

További ajánlatunk...

 A látogatói kalauzt
ide kattintva tudja lapozni!

 

 

A CONSTRUMA Magazint
ide kattintva tudja lapozni!

Lépjen be a Jövő Otthonába!

Jövő Otthona
Összehangolt kényelem, intelligens otthon

Egy intelligens otthont mutat be a Jövő otthona tematikus kiállítás. Mit takar valójában ez az elnevezés? Mitől lesz intelligens vagy okos egy otthon? Mit jelent az automatizálás, illetve miért fontos a különböző automatizált gépek és egységek összehangolása? Mennyire vannak jelen már most is az otthonunk működtetését okosabban, hatékonyabban alakító és alapvetően a kényelmünket szolgáló lehetőségek? Számtalan kérdés, amelyekre Balogh Zoltán, az Elektro-Kamleithner (Berker) cég vezetője válaszol. Az interjú IDE kattintva letölthető.

 

Download Design Kid

2017-ben a Download Design témája a fiatal gyermek volt.

A 2015-ös OtthonDesign kiállításon nagy sikerrel debütált Download Design projekt folytatódik! Az ország első open design szemléletű bútor kezdeményezéséről, amelyet a MOME indított, közel 60 cikk született és a downloaddesign.hu honlapról majdnem 1000-szer töltötték le a 13 bútor ingyenes gyártmányrajzait már az első évben. A kezdeményezés célja, hogy a felhasználó az open design szellemében olyan ingyenesen letölthető design bútor gyártmányrajzokhoz/kiviteli tervekhez jusson, amelyek magyar asztalosipari körülmények között könnyen megvalósíthatók és meg is fizethetők. A projekt évről évre új tematikával jelentkezik, és a tervezők egyre ötletesebb, ugyanakkor érettebb szemléletet tükröző bútorokat találnak ki. Idén a 6–12 éves korosztály igényei kerültek a projekt fókuszába, vagyis gyerekbútorok készültek kisiskolások számára. Bővebben: ITT

   

OTTHONDesign KONYHA – új, elegáns környezetben

A konyhatechnológia, konyhabútor téma az OTTHONDesign egyik legdinamikusabban növekvő témaköre. 2016-ban már önálló pavilonban, elegáns kialakítású környezetben várta a látogatókat. Ezzel még inkább reflektorfénybe állítjuk a témát, melynek vonzerejét színes színpadi programokkal is erősítjük.

Ingyenes tanácsadás - OTTHONDesign Top Tipp

A látogatók a gyártók standjainak megtekintése mellett plusz szolgáltatásokat is igénybe vehettek a HUNGEXPO szervezésében: ingyenes tanácsadásokat több témában is (építkezés, épületgépészet, dísznövény. ingatlan, finanszírozás, CSOK).

     


A WOOD LIKE standon három szekcióban volt lehetőség a fával való ismerkedésre. Testközelből, saját munkával kézműves termékeket készíthettek az asztalosság kézi szerszámainak megismerése közben. Fúrás-faragás közben arra is lehetőség volt,  hogy az érdeklődők megnézhessék, hogyan is dolgozik a fával egy igazi profi. Ezek mellett a kiállításon megtekinthető volt világ- és Európa-bajnok asztalosaink látványos bemutatója.

A Bútorszövetség a tavaly széles ágazati összefogással elindított Wood Like brandet 2017-ben aktuális tartalommal töltötte meg és a Construma kiemelt témájának, a szakképzés népszerűsítésének szolgálatába állította. A fa- és bútoripari szakmák vonzóvá tétele érdekében a Wood Like logó égisze alatt látványos installáció és workshopok várták elsősorban a pályaválasztás előtt állókat és szüleiket, és emellett mindazokat, akiket vonz a fával való munka szépsége.

A Wood Like stand látványos workshopjain középiskolások folyamatos szakmai bemutatókat tartottak, így vonzva be a szemlélődő közönséget a mini műhelyek és a kétkezi alkotás világába. Az érdeklődők bekapcsolódhattak a konkrét munkába és alkotásaikat haza is vihették. A szintén folyamatos, WordSkills bemutatókon a nemzetközi sikereket elért diákok szaktudásából kaptunk ízelítőt. A szakma fiatal sztárjai show elemekkel gazdagították a Wood Like stand által kínált interaktív élményeket.  Mindemellett a fővárosi szakközépiskolák és szakiskolák vizsgamunkáit egy minitárlat keretében egészen közelről is megcsodálhatta a nagyközönség. Az iskolák tanárai szívesen meséltek konkrét tapasztalataikról és a fához fűződő szenvedélyükről. 

Helyszín: G pavilon, Foyer


 

Kérjük látogasson vissza később is oldalunkra, illetve kövessen minket a Facebook-on és a LinkedIn-en is friss hírekért.