• #
  • #

OTTHONDesign

Design és lakberendezés már ősszel is!

A már jól ismert és magas színvonalú tavaszi OTTHONDesign kiállítást továbbgondoltuk, a korábbi partnerek mellett új szereplőkkel is kiegészült szakértői csapattal fejlesztettük és még tartalmasabb, izgalmasabb programokkal várjuk a résztvevőket.

Otthonteremtési kiállítás és vásár
2018. október 12-14.
Bővebben: http://osz.otthon-design.hu/


Sikerrel zárt a CONSTRUMA kiállítási csokor 2018. április 15-én
A CONSTRUMA otthonteremtési csokor több mint 44.000 bruttó négyzetméteren, 14 ország közel 600 kiállítójával több mint 46.000 szakmai és építkezésben érdekelt résztvevőt vonzott a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba. Bővebben: ITT

Középpontban: design és innováció

Az OTTHONDesign kiállítás a kezdetektől törekszik a legújabb hazai design trendek bemutatására, színvonalas termékkörök megjelenítésére. A kiállításon gyártók és nagy márkák képviseltetik magukat bemutatva legújabb fejlesztéseiket.

OTTHONTEREMTÉSI KIÁLLÍTÁSI CSOKOR

Az építőipari tematikák mellett ezúttal is külön pavilonban kap helyet a megújuló energia és az épületgépészet (RENEO). Az otthonteremtési csokor a lakberendezés és design (OTTHONDesign), valamint a kerttervezés, kertépítés (CONSTRUMA KERT) témakörökkel nyújt teljes kínálatot a látogatók számára.

CONSTRUMA Magazinban érdekes cikkeket és interjúkat talál,
Látogatói kalauz 6-8. oldalán pedig megtekintheti a kíállítási csokor programkínálatát.

Lapozzon bele!

 

FRISS HÍREK


Április 14-én szombaton 14.00 órai kezdettel bloggerek beszélgetnek az Otthon Design kiállítás Magyar Design standján. A beszélgetés a hazánkban is egyre népszerűbb Do it yourself kezdeményezések és a lakberendezés, design kapcsolatát, illetve a téma kapcsán a designbloggerek felelősségét járja körül a designról való gondolkozásban.

Bővebben a bloggertalálkozóról ITT.

Hol húzódik a határ sufnituning és formatervezés között?
Mitől lesz valami design tárgy?
Lehet-e designtudatos a csináld magad irányzat?
Miben rejlik a DIY folyamatosan növekvő népszerűsége?

A beszélgetés vendégei:

A beszélgetés moderátora: Hoffmann Petra // Stilblog


Idén újra indult a Magyar Design cikssorozata melynek keretében az OTTHONDesign kiállítás Magyar Design standján felvonuló tervezőket mutatják be. Bővebben: ITT


A JÖVŐ OTTHONA

2018-ban A jövő otthona van a középpontban, képletesen és ténylegesen is.
A kiállítók termékei, szolgáltatásai is számos speciális újdonságot tartalmaznak majd. A lakberendezési és design tematikát felölelő OTTHONDesign egyik pavilonjában viszont – a tavalyi nagy siker után idén is - ténylegesen felépül A JÖVŐ OTTHONA. 150 négyzetméternyi „kiterített” lakásban a smart home legélhetőbb, a mindennapok kényelmét elősegítő megoldásait mutatja majd be.

      

DESIGN MINDEN MENNYISÉGBEN

Ezek a szavak nem csupán A JÖVŐ OTTHONA bemutató standra, de az egész csokorra jellemzőek. A lakberendezési tematikán belül még az egyediség csatlakozhat a kulcsszavakhoz. A lakásbelső kialakáításhoz felvonultatott magas színvonalú termékek mellett olyan programok is várják a látogatókat, melyek máshol nem elérhetőek. A Magyar Design standján fiatal hazai tervezők legújabb munkáin keresztül tekinthetnek bele a bútortervezés trendjeibe. A Download Design standon az elmúlt évek során kiállított, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatói által tervezett egyedi gyermekbútorok legjobbjaiból egy gyermek játszósarok kerül kialakításra a kisebbek legnagyobb örömére.  A megkedvelt kisbútor pedig a kiállításon egy pop up store-ban akár rögtön meg is vásárolható. Érdemes hát készülődni az április közepén sorra kerülő eseményre.

        

BÚTORSZÖVETSÉG

A Bútorszövetség ebben az évben is számos nívós programmal várja látogatóit. A Szövetség célja a teljes faipari szakmát megmozgató rendezvénysorozat létrehozása, melynek keretén belül a résztvevők információt cserélhetnek, a vállalatok bemutatkozhatnak és álláslehetőséget kínálhatnak a fiatal munkavállalók részére, illetve az iskolások személyesen találkozhatnak a fa- és bútoripari szakmák szépségeivel.

Bővebben a Bútorszövetség programjáról

A kiállítás időtartama alatt minden nap más-más programok várják az érdeklődőket. A nyitónapon, április 11-én, szerdán az ország első open design szemléletű bútor kezdeményezése, a három éve debütáló Download Design projekt az elmúlt évek legsikeresebb letölthető bútoraiból rendez be pop upstore-t az expo területén. Így már a helyszínen is megvásárolhatók lesznek a kész tárgyak.

Április 12-én, csütörtökön a Bútorszövetség éves közgyűlésére kerül sor és a Skill faipari csapata mutatkozik be. Ligetfalvi Gábor szakmai előadásával és további szakmai beszélgetésekkel folytatódik a nap. Állásbörze indul a szakképzésben végzettek számára, ahol a munkaadó vállalatok a legátfogóbb állásajánlatok megismertetését, a szakmai lehetőségeket illetve a munkavállalás legszélesebb skáláját kínálják.

Pénteken a Szakmák Éjszakája alkalmából a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum által fenntartott iskolák kiállítása interaktív módon mutatja be a legkülönbözőbb szakmákat az asztalostól a hegesztőn át a szakácsig.

Szombaton a családoké a főszerep: a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Élménysátor egész nap foglalkozásokkal, DIY érdekességekkel várja a gyerekeket és szüleiket.

MAGYAR DESIGN 2018

Az OTTHONDesign kiállítás iránymutató szerepének megfelelően a látogatók 2018-ban is találkozhatnak fiatal magyar tervezők legújabb munkáival a MAGYAR DESIGN standon. A szakmai és nagyközönség olyan tervezői munkákkal találkozhat, amelyek egyszerre képviselik az aktuális trendek szellemiségét és adnak kézzelfogható, akár megvásárolható példákat. Bővebben: ITT

DOWNLOAD DESIGN 2018

MAGYAR GYEREKBÚTOROK A PIACON

A három éve széles ágazati összefogással zajló Download Design projekt új fejezetéhez érkezett. A bútoripari ökoszisztéma szereplői közötti párbeszédet és együttműködést erősítő, alapvetően kísérleti szemléletű open design projekt – eredeti céljai szerint – forprofit szakaszba lép, és a prototípusokból termékek lesznek. Magyar tervezők, magyar gyártók termékei, magyar forgalmazóval, és remélhetőleg nem pusztán a magyar piac számára. További információk: ITT

      

Ingyenes tanácsadás - OTTHONDesign Top Tipp

A látogatók a gyártók standjainak megtekintése mellett plusz szolgáltatásokat is igénybe vehettek a HUNGEXPO szervezésében. Az ingyenes lakberendezési tanácsadásról bővebben: ITT

     

DIÁKOKNAK

ÚJDONSÁG A VÁSÁRKÖZPONT PARKOLÓJÁBAN! – ELEKTROMOS AUTÓ TÖLTŐÁLLOMÁS

A Schneider Electric az energiamenedzsment és automatizálás nemzetközi szakértője különös figyelmet fordít az elektromos autózás tömeges elterjedésére, és támogatja a megfelelő és egyben korszerű töltési infrastruktúra kialakítását. Ennek egyik eredményeként helyeztek üzembe a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont területén EVLink Parking elektromos autó töltőállomásokat, melyek használatával nem csupán az elektromos járművek tulajdonosai járnak jól. A töltők ugyanis egyrészt egy hatékonyabb töltési infrastruktúrához járulnak hozzá, másrészt közvetve hatással vannak Budapest levegőjének minőségére, és ezzel a klímavédelemhez kapcsolódó célkitűzések elérését is szolgálják.