• #
  • #

Bútorszövetség programjai

Zöldülő faipar"
A Kreatív Faipar Napja a Bútorszövetség szervezésében
Fókuszban a fenntartható fejlődés

2019-ben folytatódik az immár 4. éve megrendezésre kerülő országos kreatív faipari találkozó.
A rendezvény célja  bemutatni az ágazatban rejlő szépségeket és lehetőségeket, hogy az érdeklődők (különösen a pályaválasztók) első kézből kapjanak információt arról, hogy a faiparban van fantázia és számos specializációs lehetőséggel, valamint különböző tudásigényű és képességre épülő szakmával várja a jövő munkavállalóit.  Bemutatjuk továbbá azt is, hogy a fenntartható fejlődés melletti elköteleződés új távlatokat nyithat meg a cégek fejlődésében.

Woodlike workshop​
G pavilon, 401 E

Szeretek és jól tudok fával dolgozni, lehet a hobbim a szakmám?
Lehetek még asztalos, ha eddig teljesen más területen dolgoztam?
A válaszunk: IGEN!

A Wood Like egy jól felszerelt faipari műhely, ahol néhány órára mesteremberré válhatunk, olyan Do It Yourself (DIY) workshopok sorozata, amelyeken laikusok és az asztalos szakmával közelebbről is megismerkedni vágyók alkothatnak közösen; személyes élményeket szerezhetnek a fa megmunkálásával kapcsolatban, jártasságra tehetnek szert a faipari gépek és eszközök használatában, valamint elsajátíthatják az asztalosság műfogásait. Egyszóval megtapasztalhatják, hogy a fa milyen csodálatos anyag, ha értő kezek alakítják!
​Idén, a zöld szemlélet jegyében a következő alkotásokkal készülünk: fa kulcstartó ágfából, puzzle maradék rétegelt lemezből és képkeret hársfahulladékból.
Részvétel: A program ingyenes, a részvételhez a standál kell regisztrálni. A résztvevőket érkezési sorrendben tudjuk fogadni.


"Zöldülő faipar" kiállítás
G pavilon, 401 E

Programjaink fókuszában a fenntartható fejlődés áll, így a kiállított darabok mindegyike a környezettudatos design jegyében született.

  • ​SIXAY Furniture (Szikszai László) – magyar lombos fafajták használata (ökológiai lábnyom csökkentése, lokalizmus, életre szóló bútorok), valamint természetes felületkezelő anyagok alkalmazása (nulla károsanyag emisszió).
  • Karton Design (Terbe János) – kézzel készült, exkluzív és sorozatgyártott bútorkollekciók újrahasznosított kartonból; komplex megoldások irodák, üzletek és magánlakások környezettudatos berendezéséhez.
  • Nyír-Demonich – Kele Sára nomád bútorkollekciója (Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj, 2018): csomagolóipari hulladék hasznosítása upcycling szemlélettel.​
  • Anest-Csoport (Kísérleti műhely) – lapra szerelt mini konyha (Kompakt megoldással a csomagolási, raktározási és szállítási költségek redukálására. Új vásárlói igények kielégítése: okos, szép, kicsi, praktikus, hordozható)

A Magyar Bútor és Faipari Szövetség éves közgyűlése
G pavilon, VIP konferenciaterem

2019. április 4. 10.00 - 11.30

​Wilheim Gábor elnök beszámol a szövetség 2018. évi tevékenységéről és bemutatja az éves mérleget. Ezt követően az elnökség tagjai az Országos Asztalos és Faipari Szövetséggel (OAFSZ) történő összeolvadás aktuális helyzetéről adnak tájékoztatást, így az újonnan létrejövő szövetség előtt álló feladatokról, célkitűzésekről, valamint bemutatják az éves programtervezetet. A közgyűlésen jelen lesznek az OAFSZ képviselői is.
A közgyűlés nyílt. Mindenkit szeretettel várunk!


Fenntarthatóság és zöld megoldások a faiparban - előadássorozat
G pavilon, VIP konferenciaterem

2019. április 4. 11.45 - 13.00

Témakörök:

  • ökologikus gyártás és környezetvédelem a nagyiparban
  • festék és felületkezelés a fenntarthatóság szellemében
  • Zero waste - hulladékmentes termelés
  • ökobútor-papírbútor
  • alternatív anyagok, amelyek megváltoztathatják a jövő bútorgyártását

Innowood - Kiállítás
G pavilon, 401 E

A Pannon Fa-és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter és a Soproni Egyetem, valamint osztrák partnerek bevonásával zajló Innowood (ATHU59) projekt célja a fa- és bútoripari KKV-k innováción alapú nemzetközi versenyképességének erősítése. A kiállításon a projekt eddig még be nem mutatott prototípusait, és faépítészeti látványterveit ismerhetik meg a látogatók.

A programokról bővebb információ IDE kattintva érhető el.